Dit zijn de meest geschikte materialen voor zomerdekbedden

Tijdens een warme zomernacht kan een dekbed al snel te warm zijn. De temperatuur in je slaapkamer loopt snel hoog op en het is klam in huis. Heel de nacht ben je aan het draaien en nacht duurt ellendig lang. Veel mensen kiezen ervoor om in de zomer een zomerdekbed te gebruiken. Als je een zomerdekbed hebt met de juiste materialen dan zorgt dit voor een goede luchtstroom. Dit is belangrijk voor een natuurlijke ventilatie en ook voor een goede temperatuurregulatie. Als je een zomerdekbed gaat kopen is het dus belangrijk dat je een dekbed koopt wat is gemaakt van de juiste materialen. Zo lig je in de zomer niet meer heel de nacht in je bed te zweten. 

Een zomerdekbed wat ademt 

Een van de vele materialen die gebruikt wordt voor zomerdekbedden is dons. Een dons dekbed heeft vele voordelen. Zo is een donzen dekbed een stof die goed ademt en isoleert. Daardoor ontstaat er een goede vochtregulatie en lig je niet meer heel de nacht weg te zweten. Bovendien zorgt dons in de winter voor een isolerende werking waardoor je het weer lekker warm houdt. Ook is dons een natuurlijke stof. Dit is fijn, het is daardoor namelijk geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Tenslotte gaat een donzen zomerdekbed ook nog eens erg lang mee. 

Een bamboe dekbed voor de warme zomers

Een ander materiaal wat gebruikt wordt in zomerdekbedden is bamboe. Dit materiaal heeft ook veel voordelen. Zo is het materiaal optimaal ventilerend, vochtabsorberend en warmteregulerend. Daarnaast vinden veel mensen een dekbed met bamboe erin fijn omdat bamboe een zacht en licht materiaal is. In de zomer hoef je niet meer zwetend wakker te worden want het materiaal ademend goed. Het nadeel van bamboe dekbedden is dat het eigenlijk niet geschikt is voor de winter. Het beste is om het dekbed echt alleen als zomerdekbed te gebruiken.

Verschillende materialen met andere eigenschappen

Er zijn dus verschillende soorten materialen waar zomerdekbed van kan worden gemaakt. Al die materialen hebben eigen eigenschappen. Zo is een dekbed van dons geschikt voor in de winter en de zomer en een bamboe dekbed niet. Het is belangrijk dat je een goede afweging maakt als je een zomerdekbed gaat kopen. Kijk naar de eigenschappen van de verschillende materialen zodat je van tevoren weet wat je van het dekbed kan verwachten. Zo kan je de komende zomer heerlijk doorslapen in de nachten die normaal zo lang duurden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *