infrarood verwarming

Dit zijn de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is in Nederland nog niet zo bekend, terwijl in Oostenrijk en Duitsland deze vorm van verwarming al veel wordt toegepast. Infrarood verwarming werkt eigenlijk net als de zon, het verwarmt objecten en personen direct. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van infrarood verwarming?

infrarood verwarming

Infrarood verwarming geeft direct warmte af

Een infrarood verwarming geeft direct warmte af aan personen en objecten. Zo hoef je niet lang te wachten totdat een ruimte is opgewarmd, helemaal ten opzichte van een conventionele verwarming.

Infrarood verwarming heeft lage energiekosten

Bij een infrarood verwarming is minder vermogen nodig om dezelfde temperatuur te krijgen als bij bijvoorbeeld een elektrische kachel. Zo biedt een infraroodpaneel van 600 watt evenveel warmte als een elektrische kachel van 1500 watt. Dat betekent dat er minder energie wordt verbruikt en de energiekosten bij een infrarood verwarming dus lager zijn.

Infrarood verwarming heeft kleine temperatuurverschillen

Bij een conventionele verwarming stijgt warme lucht op en zodra deze daalt, zakt de temperatuur van die lucht. Daardoor zijn er in een ruimte grote temperatuurverschillen: bovenin is het warm, onderin is het koud. Doordat bij een infrarood verwarming de lucht indirect wordt verwarmd, zijn de temperatuurverschillen veel kleiner en heb je minder last van koude plekken in een ruimte.

Infrarood verwarming vermindert schimmels

Een infrarood verwarming warmt alleen vaste objecten op. Wanneer deze dus een muur opwarmt, zal deze opdrogen en kunnen er geen schimmels ontstaan. Dat maakt infrarood verwarming ideaal voor in de badkamer!

Infrarood verwarming is makkelijk te installeren

De panelen van een infrarood verwarming werken op elektriciteit. Dat betekent dat er geen leidingen nodig zijn en er ook geen ketel geïnstalleerd hoef te worden. De panelen zijn daarnaast eenvoudig te installeren. Zorg er wel voor dat je ze in de buurt van een stopcontact installeert.

Infrarood verwarming vermindert allergieën

Infrarood verwarming maakt geen gebruik van de lucht om een ruimte te verwarmen. Daardoor is er minder luchtverplaatsing en kunnen stof en allergenen minder circuleren in een ruimte.

Infrarood verwarming is ruimte efficiënt

De panelen van infrarood verwarming kunnen worden opgehangen aan het plafond, waardoor je niet zoals bij een conventionele verwarming vloeroppervlak verliest. Wil je ze op een muur installeren? Ook dan verlies je weinig ruimte, omdat de panelen maar 2,5 cm dik zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *