Dieptereiniging van sanitair

Dieptereiniging is regelmatig nodig voor gedeelde badkamers en openbare toiletten. Zelfs als deze dagelijks worden schoongemaakt vormt er kalkaanslag, organisch materiaal en ontlasting in toiletten en urinoirs. Als dit niet wordt gereinigd door middel van dieptereiniging ontstaan er bacteriegroei, vieze luchtjes en kruisbesmetting.

Wat is dieptereiniging?

Dieptereiniging is een speciale schoonmaakdienst die specifieke vaardigheden combineert met de juiste producten die uiterst hygiënische resultaten behalen. Moeilijk te bereiken plekken zoals spoelranden, uitsparingen van fittingen en de uitlaten van sanitaire voorzieningen worden grondig schoongemaakt met behulp van dieptereiniging. Hierdoor worden de belangrijkste veroorzakers van bacteriegroei en vieze geur verwijderd, wat niet mogelijk is met de gewone dagelijkse reiniging.
Omdat dieptereiniging resteffecten heeft die blijven werken na het onderhoud is een dieptereiniging niet zo vaak nodig als de dagelijkse schoonmaak.

Wanneer maakt u gebruik van dieptereiniging?


Voor de meeste bedrijven en openbare gebouwen wordt aangeraden om elk kwartaal een grondige reiniging te laten uitvoeren. Kleinere kantoren kunnen echter volstaan met een dieptereiniging van twee keer per jaar, er van uitgaande dat er sprake is van een goede dagelijkse schoonmaak.

Hoe verschilt dieptereiniging van de dagelijkse schoonmaak?


Bij beide methoden worden verschillende toepassingen, vaardigheden en producten gebruikt.
De dagelijkse schoonmaak wordt vooral gericht op het zichtbare vuil, bijvoorbeeld het reinigen van stof, strooisel en vuil van oppervlakken en vloeren.
Dieptereiniging richt zich daarentegen op het verwijderen van bacteriegroei en onaangename luchtjes in moeilijk bereikbare gebieden. Door een combinatie van specifieke vaardigheden en producten bereikt dieptereiniging hiermee meer hygiënische resultaten.

Waarin schoonmaakproducten bij dieptereiniging verschillen


Wanneer u op zoek bent naar een bedrijf dat dieptereiniging uitvoert, zoek dan één die gebruik maakt van bacteriële reinigingsmiddelen. Deze bedrijven maken gebruik van biologische preparaten die nuttige bacteriën bevatten die de ongewenste bacteriën verwijderen uit het sanitair.
Het gebruik van dergelijke biologische schoonmaakmiddelen heeft de volgende voordelen, welke chemische schoonmaakmiddelen niet hebben:

  •  bacteriële schoonmaakmiddelen hebben een resteffect waardoor ze minstens twee weken na de reiniging werkend blijven
  • het is beter voor het milieu omdat deze middelen biologisch afbreekbaar zijn
  • kalk en organische aanslag worden zeer effectief verwijderd zonder risico voor de gebruiker of het oppervlak waar het op wordt gebruikt.

Chemische schoonmaakmiddelen hebben daarentegen geen restwerking, zijn schadelijk voor het milieu en kunnen daarbij zowel de huid van de gebruiker als het schoonmaakoppervlak beschadigen.

Het tijdig laten uitvoeren van dieptereiniging zorgt niet alleen voor een aanzienlijke vermindering van kruisbesmetting, maar zorgt ook voor een schonere werkplek met als gevolg minder ziekteverzuim en hierdoor een grotere productiviteit op kantoor.

Bron: Actief Cleaning Services

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *