Meubelzaak Amersfoort Oudenrijn Meubel

De voordelen van wonen in Amersfoort

Een plaats die je niet vaak hoort wanneer het gaat over populaire woonplaatsen is Amersfoort. En dat is vreemd, want Amersfoort is een ontzettend leuke stad! Groter dan je wellicht denkt, maar niet zo massaal als het nabijgelegen Utrecht. Maar dat is slechts één van de voordelen van wonen in Amersfoort. In deze blog lees je nóg 5 redenen om nog liever vandaag dan morgen naar Amersfoort te verhuizen!

Alle faciliteiten nabij

Of je nu een dagje naar de dierentuin wilt, naar de Jaarbeurs in Utrecht of een grote meubelzaak nabij Amersfoort zoekt: het is altijd binnen handbereik. Want Amersfoort zelf bezit veel faciliteiten die je ook in een grotere stad zou verwachten en mis je iets dan is Utrecht altijd dichtbij. In Amersfoort hoef je dus niet bang te zijn dat een uur in de auto hoeft te zitten voor een leuk dagje uit.

Veel prachtige natuur

Ook de natuurliefhebber kan in de regio rondom Amersfoort zijn hart ophalen. De stad ligt immers net buiten de Veluwe, waardoor het prachtige groen nooit ver weg is. En rij je de andere kant op dan sta je binnen een kwartiertje in de bossen bij Zeist.

Exclusief winkelen

Mag je graag shoppen dan is Amersfoort eveneens the place to be. Natuurlijk heb je er de grote modeketens, maar de het centrum onderscheidt zich juist door de vele kleinere, exclusieve boetiekjes die je er tegenkomt. Je moet even de de leuke zijstraatjes zien te ontdekken, maar dan zul je snel merken dat je in Amersfoort winkeltjes vindt die je elders niet tegenkomt. Zo draag je al gauw iets dat geen ander heeft!

Een echte terrassenstad

Amersfoort is daarnaast een stad van de gezelligheid. Met talloze terrassen in het centrum kun je altijd wel ergens gezellig een borreltje drinken of lekker lunchen. Onze tip: kies voor een van de terrassen aan de grachten en geniet van al het gebeuren op het water. Amersfoort is in dat opzicht nét Utrecht, maar dan iets kleiner.

Dorpsleven in een stad

Tot slot is Amersfoort de ideale stad voor wie niet helemaal wil opgaan in de anonimiteit, maar het ons-kent-ons van een dorp ook maar niets vindt. In Amersfoort maakt men op straat nog geregeld een praatje met elkaar, zul je wanneer je er een tijdje woont echt wel af en toe een bekende tegenkomen, maar kun je ook lekker jezelf zijn. In Amersfoort kijkt men nergens van op!