De voordelen van een kameelharen dekbed

Een dekbed met kameelharen als vulling is nog niet zo heel populair. Dit is eigenlijk wel jammer, omdat kameelharen dekbed best veel fijne voordelen heeft. Ben je op zoek naar een nieuw dekbed en ben je wel geïnteresseerd in een dekbed met kameelharen? Lees dan hieronder even verder. Je kan hieronder namelijk verschillende voordelen vinden van een kameelharen dekbed. 

Vochtregulerend 

Waar zorgt de vacht van een kameel over het algemeen voor? Die zorgt ervoor dat het transpiratievocht wordt opgenomen. Een kameelharen dekbed heeft eigenlijk precies hetzelfde doel, omdat een dekbed gevuld is met die kameelharen. Het dekbed is erg vochtregulerend en om die reden echt heel ideaal voor mensen die veel transpireren tijdens het slapen. Je hoeft je dus niet meer zorgen te maken over het transpireren in de nacht en je kan dan genieten van een heerlijke nachtrust.

Temperatuur wordt gereguleerd 

Naast het feit dat een kameelharen dekbed erg vochtregulerend is, is een dekbed over het algemeen ook erg warmte regulerend. Als het in de nacht koud is, dan moet een kameel natuurlijk het warm hebben. Een kameelharen dekbed zorgt ervoor dat je precies de juiste temperatuur hebt onder het dekbed. Hierdoor weet je zeker dat je het niet te koud of juist te warm hebt tijdens het slapen en ben je niet bezig met extra dekentjes op het bed leggen om de kou tegen te gaan. Om die reden kiezen mensen voor een kameelharen dekbed en dat is helemaal terecht. 

Slaapt heerlijk

Een kameelharen dekbed kan best zwaar aanvoelen voor sommige mensen, maar dit is niet voor iedereen een voordeel. Toch is het erg fijn dat het kameelharen dekbed heerlijk over je heen valt. Zo krijg je wellicht het gevoel dat het dekbed je als het ware omhelst. Heeft jouw partner het altijd koud, terwijl jij het juist erg warm hebt tijdens het slapen? Dan is een kameelharen dekbed echt wat voor jou, want een kameelharen dekbed zorgt dus voor de perfecte temperatuur. Je hoeft dan in ieder geval geen twee losse dekbedden te kopen om aan beide wensen te voldoen.

Andere alternatieven 

Ben je nog niet zo overtuigd van een kameelharen dekbed? Dan kan je kijken naar de alternatieven. Donzen dekbedden zijn in Nederland wel erg populair. In tegenstelling tot een kameelharen dekbed is een donzen dekbed juist erg licht in gewicht. Sommige mensen vinden dit wat fijner tijdens het slapen. Het nadeel is dat je dit dekbed niet zelf kan wassen. Ben je op zoek naar een dekbed dat je wel zelf kan wassen? Kies dan voor een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed is overigens handig voor mensen die allergieën hebben. Er is altijd wel een geschikt dekbed voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *