De voor- en nadelen van een PVC vloer op een rij

Ik denk dat je vast wel iemand kent die een PVC vloer heeft. Niet zo gek ook want PVC vloeren zijn uitermate populair. Vooral de laatste tijd wordt dit soort vloer steeds vaker verkocht. Vroeger was het vooral populair om tapijt of laminaat te kopen, maar dat is tegenwoordig veranderd. In dit artikel zet ik alle voor- en nadelen voor je op een rij. Wil je een PVC vloer in Hoogeveen. Bekijk dan deze website.

De nadelen van een PVC vloer

Wanneer je een goedkope PVC vloer koopt dan is de kans redelijk groot dat er snel krassen ontstaan op je nieuwe vloer. Ga je voor een hoge kwaliteit vloer dan heb je hier meestal geen last van. Daarnaast is het lastig om te leggen. Normaal gesproken kun je laminaat prima zelf leggen. Tenzij je natuurlijk twee linkerhanden hebt 😉 Maar bij PVC is dit toch echt een stuk moeilijker. Meestal moet je de vloer namelijk vast plakken op de ondergrond. Verder moet de ondergrond ook helemaal egaal zijn. Elk klein deukje of oneffenheidje ga je terug zien in de vloer anders. Om dit te voorkomen moet je dus je vloer gaan egaliseren. Dat is nogal intensief werk en dat wil je dus kosten wat het kost voorkomen. Daarnaast zitten er in sommige PVC vloeren stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Maar wederom is dit bij de goedkope variant. Ga je voor een duurzame vloer dan ga je hier absoluut niet mee te maken krijgen.

De voordelen van een PVC vloer

We hebben de nadelen gehad. Nu gaan we door naar de voordelen van een PVC vloer. En dat zijn er bijna te veel om op te noemen. Allereerst gaat het ontzettend lang mee. Dat komt omdat het vele malen sterker is dan vinyl en laminaat. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om de vloer te beschadigen.

Een ander groot voordeel is dat het geluiddempend is. Oftewel het is perfect geschikt voor in een flat. Wanneer je buren bijvoorbeeld klagen dat er teveel geluidsoverlast is. Naast dit voordeel is het ook geschikt voor vloerverwarming. En dat is wel zo prettig, want het wordt steeds populairder om een vloerverwarming in je huis te hebben. Ook is PVC makkelijk te vervangen. Het is bijna onmogelijk, maar stel je beschadigd je PVC vloer dan kun je gemakkelijk de plank eruit halen en een nieuwe er tussen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *