De sfeer van elk huis kan worden beïnvloed door het juiste type verlichting!

Dit is een van de fundamentele redenen waarom we verschillende LED-strips in ons online assortiment opnemen. LED-strips zijn niet alleen een geweldige bron van secundaire verlichting, ze kunnen ook kleurrijke accenten toevoegen aan kamers en de sfeer veranderen afhankelijk van de gelegenheid.

We krijgen vaak de vraag waarom onze LED-strips duurder zijn dan die je op Amazon of eBay enz. aantreft. Zoals alles, zijn niet alle LED-strips hetzelfde. Er kunnen grote verschillen zijn in de kwaliteit van de chips, weerstanden en coatings, waardoor een hoger prijskaartje nodig is. Simpel gezegd, het is een geval van ‘goedkoop kopen, twee keer kopen’.

We suggereren niet dat je een fortuin moet uitgeven aan LED strips; in plaats daarvan is het belangrijker dat je op zoek gaat naar kwaliteit strips die lang meegaan. Hoe herken je welke LED strips van INTOLED van hoge kwaliteit zijn en welke niet? Naast ouderwets gezond verstand, zijn er vier dingen waar je op moet letten bij het kopen van jouw strips.

Aantal LED-chips en afstand ertussen

Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een LED strip is het aantal LED chips op de strip en de afstand tussen de chips. De RGB en Warm Witte LED strips die in de vele webshops verkocht worden hebben in sommige gevallen meer dan 300 LED chips per vijf meter strip, terwijl de RGBW strip 480 chips heeft. Het is niet ongebruikelijk om minder dan de helft van dit aantal chips in goedkopere strips van dezelfde lengte te vinden.

Wat is het probleem?

Wanneer de chips te ver uit elkaar staan, heeft dit niet alleen invloed op de luminantie, maar veroorzaakt het ook een lelijke lichtkegel.

Het ontbreken van ‘natuurlijke’ lichtsterkte in goedkopere LED strips wordt vaak kunstmatig vergroot door gebruik te maken van leds met een hogere stroomsterkte. Zoals je je kunt voorstellen heeft dit een negatief effect op de levensduur van de leds. Goedkopere LED-strips hebben, zoals je zou verwachten, niet alleen minder chips over hun lengte, maar zelfs dan zijn die spaarzaam geplaatste chips niet helemaal up-to-date, dus ze gaan voortijdig kapot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *