afkortzagen

De perfecte zaag om je materiaal af te korten

Er zijn een aantal zagen waarmee je hout of andere materialen op de gewenste maat af kunt korten. Maar met afkortzagen heb je de perfecte zaag hiervoor te pakken, hij is namelijk speciaal gemaakt om profielen, hout en andere materialen af te korten. De zaag wordt vooral gebruikt om kokerprofielen en lange houten profielen af te korten. Tijdens het zagen ligt je materiaal goed vast waardoor je altijd een mooie rechte zaagsnede hebt. Je materiaal is altijd op de goede lengte afgezaagd.

afkortzagen

Maak het zagen in verstek eenvoudig

Ben je bezig met een mooi werkstuk te maken, dan kun je er vaak niet omheen dat je hoeken in verstek moet zagen. Hier is dus precieze gewenst, met de meeste afkortzagen kun je ook verstek zagen. Een balk, een lijstje of ander materiaal zaag je met gemak in een mooie hoek. Wil je een zaag kopen om materialen of profielen af te korten, houd er dan rekening mee wat voor diepte je maximaal wilt zagen en de grootte van je werkstuk. Hoe groter de diameter van je zaag, hoe dieper je kunt zagen.

afkortzagen

Het zagen van brede planken

Wanneer je brede planken moet zagen, bijvoorbeeld vloerplaten of laminaat is een trekzaag een ideaal gereedschap. De naam doet vermoeden dat je te maken hebt met een andere zaag, toch valt deze zaag onder de serie afkortzagen. Door de zaag naar beneden te halen en naar je toe te trekken zaag je verschillende soorten materialen en profielen eenvoudig op maat af. Voor de klusser als de professionele gebruiker is de zaag onmisbaar.