Gehard glas op maat

De mogelijkheden en voordelen van gehard glas

Ben je bekend met gehard glas? Zo niet, dan zit je hier goed. Je wilt hier namelijk absoluut iets over horen, en daar helpen we je graag bij. Met gehard glas op maat, weet je namelijk dat het vijf keer zo sterk is dan het standaard floatglas. Dit komt doordat het een speciale behandeling krijgt. Maar ook is het tegen grote temperatuurverschillen bestand. En daardoor loop je aanzienlijk minder risico op een thermische breuk. Wil je hier nu meer over weten, en ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan zeker eens verder.

Gehard glas op maat

Gehard glas in je woning

Niet voor niets dat gehard glas vaak veiligheidsglas wordt genoemd. Het is enorm sterk. Zo sterk zelfs dat het vijf keer sterker kan zijn dan standaard floatglas. Ook is het bestand tegen een thermische breuk, doordat het tegen grote temperatuurverschillen kan. Mocht het dan toch voorkomen dat het glas breekt, dan zal het breken tot zeer kleine glaskorrels. Hierdoor is de kans op letsel klein, wat de veiligheid van het glas bevordert. 

Verhard glas kent dus veel voordelen. Denk hierbij aan de veiligheid van het glas, waardoor je minder risico loopt op letsel. Maar ook het verminderde risico op een thermische breuk, dat het bestand is tegen voorwerpen en een hogere buigbreeksterkte dan glas, zorgen ervoor dat je veilig glas in huis haalt. En dat natuurlijk tevens door de bestandheid tegen lage temperaturen en een grote druk. Wanneer je dus opzoek bent naar glas wat veilig is, is dit het soort glas wat je in huis wilt halen. Je kunt het kopen bij een glashandelaar, maar je wilt natuurlijk wel de juiste selecteren. Online kun je vast veel aanbieders vinden. Hierbij is het altijd raadzaam om de recensies eens door te nemen op kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *