deuropvanger zwart

De juiste deurvanger om ideaal thuis te werken!

Heb je last van een dicht- of openslaande deur, terwijl je thuis moet werken? Een deurvanger is hiervoor de ideale oplossing. Zo heb je meer rust en concentratie en hebben bovendien je buren ook geen last meer van het lawaai. In de zomer kan je dan je deur eenvoudig dicht laten vallen en zelfs in een bepaalde stand vastzetten. Wel zijn er diverse deurvangers. Wij vertellen jou welke deurvanger het beste geschikt is voor thuiswerken.

Hoe een deurvanger werkt

Allereerst is het handig om te weten hoe een deurvanger werkt. Een deuropvanger bestaat uit een haak en deurvanger, waarbij de haak aan het kozijn gemonteerd wordt. De haak is in diverse varianten beschikbaar, waar we zo verder op ingaan. Het doel van een deurvanger is om de deur op te vangen. Dit doet hij met een vaste of ingestelde sluitsnelheid en sluitkracht. Op het moment van het hard dicht doen of dichtslaan van de deur, wordt de deur automatisch en geruisloos gesloten. De deur wordt dan langzaam en gecontroleerd dichtgetrokken. Wel geldt dat bij het openen van de deur, dezelfde kracht gezet moet worden als de weerstand, waarmee de deur dichtgaat. Hier moet je wel rekening mee houden.

Soorten deurvangers

Er zijn diverse deurvangers, waarvan wij de merken Dictator en Dulimex aanbieden. Zo heb je ze met verschillende weerstanden, namelijk 20, 50 en 80N. De sluitkracht is afhankelijk van het gewicht en de breedte van jouw deur. Ook heb je ze in verschillende kleuren, waarbij je de kleur kan kiezen die het beste bij jouw deur past. Toplock biedt sinds kort ook de deuropvanger zwart, die een moderne en vernieuwde uitstraling heeft. Het is ook belangrijk om te weten of je een opdekdeur, terugliggende of gelijkliggende deur hebt. Hiervoor heb je namelijk verschillende haken. En als laatste is het handig om te kijken waar je hem toe wilt passen. Voor buiten en in vochtige ruimtes waar hygiëne belangrijk is is het verstandig om voor een deurvanger RVS te kiezen.

De voordelen van een deurvanger

De voordelen die zowel voor de Dulimex als Dictator deuropvangers gelden zijn dat ze klapperende deuren voorkomen. Daarnaast zijn ze geruisloos en kunnen ze in elke gewenste positie vastgezet worden. Ook sluiten ze automatisch, waardoor de kans dat je je vingers tussen de deur kan krijgen verkleind wordt en de deur en het slot een langere levensduur hebben. Daarnaast voorkom je struikelgevaar en zijn ze nauwelijks zichtbaar, aangezien ze bovenaan de deur geplaatst worden. De deurvanger RVS biedt nog als voordeel dat hij ook voor buiten geschikt is en de deurvanger met verstelbare sluitsnelheid, dat je de sluitsnelheid zelf kan bepalen. Wij raden dan ook aan om te kiezen voor een Dulimex of Dictator deurvanger met instelbare sluitsnelheid. Deze zorgen ervoor dat jij rustiger kan thuiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *