De gevaren van een lekkend dak

Bij het kopen van een huis draai jij vaak voor de kosten op, dus je moet erg scherp zijn op mankementen aan jouw huis. Een van de meest voorkomende problemen is een lekkend dak, want het dak wordt nog wel eens verwaarloosd. Toch is dit een van de dingen die je snel moet reparen, want het kan voor nare gevolgen zorgen. In Dit artikel bespreken we een aantal van die gevolgen. 

Slipgevaar

Natuurlijk beginnen we met slipgevaar, want je kan lelijk terecht komen als jij uitglijd over water wat op de grond ligt. Helemaal niet als je al wat ouder bent en gemakkelijk dingen breekt. 

Plafond Schade

Plafond Schade kan heel naar zijn, pak je het niet aan? Dan wordt de uiteindelijke schade alleen maar groter. Op den duur kan je dak corroderen en zul je watervlekken in het plafond zien. 

Schade aan jouw spullen

Natuurlijk wordt je zolder het eerst geraakt, daarbij is de kans groot dat ook jouw spullen eraan moeten geloven. Heb jij bijvoorbeeld een schilderij van je overgrootoma op zolder? Dan kan die flink beschadigd worden door het water dat door het dak komt. Een lek dak laten repareren kan dus enorm veel geld schelen.

Schimmel

Waterlekkage veroorzaken uiteindelijk schimmel- en meeldauw problemen. Die schimmels kunnen voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen als ze niet tijdig worden aangepast. Een schimmel is behoorlijk hardnekkig, want het tast niet alleen hout aan, maar ook tegels en meubels. 

Brandgevaar

Water kan natuurlijk ook op plekken komen waar jij je elektrische bedrading hebt. Mocht je bijvoorbeeld water markeringen in de buurt van het stopcontact hebben, dan kunnen die mogelijk beschadigd zijn. Neem in dat geval contact op met een elektricien en iemand die je dak kan reparen. 
Bron: Dakdekker breda