pots-716579_640

Creëer meer sfeer in huis met deze tips!

Ben je op zoek naar inspiratie om meer sfeer te creëren in jouw woning? We spenderen toch wel de meeste tijd in ons huis, dus des te fijner wanneer het sfeervol is en we ons er lekker kunnen terugtrekken. Er zijn verschillende manieren waarop je meer sfeer kunt creëren in huis. Deze manieren zullen hieronder worden toegelicht en wie weet haal jij er inspiratie uit.

Begin met de basis

Meer sfeer creëren begint eigenlijk al bij de basis van je woonkamer. Het is verstandig om vooraf een idee te bedenken over het algemene kleurpatroon dat je wil gebruiken. Voor de één geven koele tinten meer sfeer en voor de ander doen warme, vrolijke kleuren juist meer. Bekijk eens wat kleuren verf in een bouwwinkel en je merkt meteen waartoe je je aangetrokken voelt.

Wanneer je een idee hebt over welk kleurenthema je wil gebruiken, kun je dit toepassen op bijvoorbeeld de muren, maar ook in accessoires en decoratie. Je kunt bijvoorbeeld één accentmuur kiezen en die in een bepaalde kleur schilderen en dit combineren met kussentjes in dezelfde kleur. 

Ook niet onbelangrijk: licht

De juiste lichtinval kan ook veel doen voor het creëren van een bepaalde sfeer in huis. Voor moderne woningen is het wellicht geschikter om simpele, strakke verlichting te gebruiken. Je zou ook gebruik kunnen maken van extra warm of natuurlijk licht in jouw woning. Met gordijnen of jaloezieën kun je heel makkelijk controleren hoeveel licht er jouw woning binnen schijnt. 

Jaloezieën zijn echte sfeermakers, vooral wanneer je kiest voor houten jaloezieën. Door de kleur van het hout ontstaat er namelijk al een warme sfeer. Ramen zijn meestal vrij groot, waardoor je dus een grote ruimte opvult met de houten jaloezieën.

Door hun materiaal passen houten jaloezieën in elk interieur. Hout is een tijdloos materiaal, waardoor je er enorm lang van kunt genieten. Wanneer je zin hebt in iets nieuws in het interieur, kun je bijvoorbeeld de accentkleuren van de woonkamer veranderen. In de wintermaanden matcht de kleur van hout bijvoorbeeld mooi met donkergroene en -rode tinten. In de zomer kun je dit hout juist combineren met wat warmere, zachte tinten zoals beige en wit. 

Creëer jouw sfeer

Wanneer je op zoek bent naar manieren om meer sfeer te creëren in huis, raden we je aan om vooral te kijken naar de kleuren, texturen en patronen waar je rustig van wordt en waarbij je je ontspannen voelt. Combineer verschillende tinten van een kleur of houd het juist kalm door je op één tint te focussen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *