Bruikbaarheid en selectiecriteria van potgrond

De grond is een groeimedium dat bijdraagt ​​aan de groei van de plant, de beworteling en de goede opname van voedingsstoffen. dat ze nodig heeft.

Niet alle planten hebben dezelfde agronomische kenmerken en hebben daarom verschillende eisen aan het groeimedium. meeste planten kunnen groeien zonder potgrond, maar door ze te voorzien van een kwalitatief substraat, kunnen ze beter groeien en ontwikkelen onder optimale omstandigheden en daardoor het beste van zichzelf geven.

De voordelen van plantaarde

Dankzij de voedingswaarde levert de bodem de voedingsstoffen die de plant nodig heeft.

De compost van verschillende plantmaterialen zoals schors of mest die in de grond aanwezig is, is ook een echte “stimulator” voor de plant.

Het vasthouden van water zorgt voor een goede luchtvochtigheid in de bodem. Dit bevordert de aanvoer van mineralen die essentieel zijn voor een goede groei van de plant.

Ten slotte laat de grond een betere beluchting bij de wortels toe en bevordert daardoor de verankering en ademhaling van het wortelstelsel.

De juiste grond kiezen

Er zijn zo veel soorten grond dat je je er soms moeilijk mee kunt identificeren in de gangpaden van tuincentra, kwekerijen of supermarkten.

We kunnen ervan uitgaan dat de verschillen die elk product met zich meebrengt, niet voldoende zijn om zoveel verwijzingen te rechtvaardigen.

Maar de grote plantenfamilies hebben er nog steeds belang bij om een ​​geschikte grond te krijgen.

Hiermee bedoelen we voornamelijk heideplanten, bloeiende planten en geraniums, aanplant van bomen, struiken en rozen, bonsai, planten binnen, mediterrane planten, enz …

Wanneer potaarde gebruiken?

De gebruiksduur van de grond hangt natuurlijk af van de planten en hun behoeften. Afhankelijk van de bloeiperiode en / of vegetatieve rust is het goed om te weten wanneer je de aarde moet gebruiken voor een betere opname.

Wij gebruiken potgrond voor het verpotten van uw binnen- en buitenplanten, in potten of containers of om zaailingen of stekken van bloemen of groenten te planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *