Binnenkomen via een stijlvolle deur

Binnenkomen via een stijlvolle deur

Deuren zijn een onderschat onderdeel van een woning. Een deur wordt vaak enkel gezien als een praktisch en noodzakelijk goed. Echter, deuren zijn meer dan alleen een middel waardoor je een ruimte binnenkomt. Een mooie stijlvolle deur draagt namelijk bij aan de uitstraling van een woning. Wil jij de uitstraling van je woning optimaliseren? Kies dan voor een eyecatcher van een deur. 

Deuren in verschillende stijlen 

Wanneer je door Nederland rijdt, kom je huizen in tal van verschillende soorten bouwstijlen tegen. Van historische panden tot nieuwbouwhuizen; alle stijlen zijn in Nederland vertegenwoordigd. Bij iedere bouwstijl hoort ook weer een ander type voordeur. De deur lijkt misschien niet zo belangrijk in dit geheel, maar niets is minder waar. Een deur kan de uitstraling van een pand namelijk echt maken of breken. Zo kun je je voorstellen dat een strakke witte voordeur niet past bij de uitstraling van een authentieke woonboerderij. Een klassieke deur met glas in lood elementen is hier bijvoorbeeld meer op zijn plaats. Gelukkig is er met het aanbod voordeuren ingespeeld op de diversiteit van de huizen in Nederland. Hierdoor is er voor ieder huis een bijpassende deur verkrijgbaar. 

Jouw deur zelf samenstellen 

Als je voor jouw woning een deur uit gaat zoeken, zal je merken dat de mogelijkheden oneindig zijn. Je kunt je eigen deur namelijk volledig naar wens samenstellen. Welke uitstraling moet jouw deur hebben? Ga je voor een robuuste deur die past bij de industriële look van jouw woning? Of is een authentieke deur met klassieke elementen meer iets dat bij jouw woning past? Welke stijl je ook zoekt; alles is mogelijk! Maar het personaliseren van jouw deur gaat verder dan het kiezen van een stijl. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf bepalen van welk soort glas de deur moet worden voorzien en welke draairichting de deur moet hebben. 

Meer dan ‘’gewoon’’ een deur

Een deur is méér dan alleen de toegang tot je woning. Zo levert de deur niet alleen een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van je huis, maar speelt het ook een rol in de beveiliging van je huis. Een kwalitatief goede deur is namelijk voorzien van verschillende elementen die het eventuele binnendringers lastig zullen maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan sterke veiligheidsscharnieren. Omdat het haast onmogelijk is deze te ontwrichten, verkleinen ze de kans op een inbraak. Ook een veiligheidsbeslag is een belangrijk beveiligingselement. Het voorkomt namelijk dat de cilinder gemakkelijk losgemaakt kan worden. Investeren in een goede deur is dus investeren in de uitstraling van je woning én in je eigen veiligheid. Je kan de deur ook nog eenvoudig laten afhangen bij jou thuis, met de Lundia compleet service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *