overkapping

5 tips voor een landelijk in te richten overkapping

Wil jij het liefst een tuinoverkapping landelijk inrichten? Dan kun je deze blog gebruiken om inspiratie op te doen. We gaan het hebben over welke kleuren geschikt zijn, wat voor meubels mooi staan, aan welke accessoires je kunt denken en meer. Lees onderstaande vijf tips en je kunt aan de slag!

1. De meubels

Als je carports in een landelijk ingerichte stijl wilt, denk dan aan robuuste en grote meubels. Dit sluit mooi aan bij een landelijk interieur. Tafels, stoelen en kasten zijn het liefst gemaakt van natuurlijke materialen en zijn veelal zwaar van gewicht. Hierdoor stralen ze ook de rust en robuustheid uit die bij jouw geliefde stijl past. Qua kleur zijn ze daarom niet te opvallend. Als tafel zijn ronde of rechthoekige varianten geschikt. Als je plaats over hebt onder de terrasoverkapping kun je ook glazen schuifdeuren plaatsen voor extra sfeer. 

2. De kleuren

Een klassiek landelijk interieur straalt veel rust uit. Daarom zijn felle kleuren uit den boze, want hiermee doe je de betreffende stijl geen eer aan. Hou het daarom bij neutrale en zachte kleuren. Voorbeelden hiervan zijn beige, taupe, licht- en donkerbruin en zwart. Als je ook een vleugje kleur in je ruimte wilt, dan kun je voor de kleuren blauw en lichtroze gaan. Het moeten wel zachte tinten zijn, zodat het geheel natuurlijk blijft ogen. Denk maar aan het platteland. Daar kun je vaak genieten van een mooie blauwe hemel en andere zachte kleuren. 

3. De accessoires

Qua accessoires kun je alle kanten uit. In het achterhoofd houd je de woorden: knus, warm, gezellig en vintage. Een typisch voorbeeld van een landelijke stijl is een oude boerderij. Hierin passen objecten van vroeger goed, zoals een gietijzeren strijkbout, een gevlochten rieten mand en een oude werktafel. Vintage tapijten staan ook mooi in jouw landelijke terrasoverkapping, bijvoorbeeld een hoogpolig exemplaar. Denk ook aan het woord ‘warmte’: zoals een zachte schapenvacht op de bank of over een stoel. Over stoelen gesproken, wat dacht je van een gezellige schommelstoel? 

4. De planten

Je landelijke terrasoverkapping wordt compleet als je er passende planten in plaatst. Hierdoor krijgt je interieur een natuurlijke uitstraling en dat wil je uiteraard hebben bij een landelijke woonstijl. Plaats bijvoorbeeld een grote plant in een robuuste pot en kijk voor kleinere planten vooral naar de kleur. De zachte tinten van bijvoorbeeld de cereus cactus, eikvaren, aloe vera paradisicum en de hedera helix passen prima in de landelijke sfeer. 

5. Inspiratie op doen

Kun je nog meer inspiratie gebruiken voor jouw landelijk ingerichte overkapping? Plan dan eens een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel. Hier kom je vaak verrassende artefacten tegen uit andere tijden die passen in jouw ruimte. Hetzelfde kun je natuurlijk doen op sites als marktplaats.nl. Google verder maar eens op ‘landelijk interieur’ en je zult al snel op legio Pinterest sites komen waar je de nodige ideeën op kunt doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *