4x Tips om zelf een muur te schilderen

Heb je een muur thuis die nodig een opknapbeurt kan gebruiken? Of ben je verhuisd en moeten de muren gesaust worden? WIj geven jouw 4 tips om het schilderen van een muur tot een succes te brengen! Of huur een professional in via MyGO!

1.  Zorg voor een schone werkomgeving

Wanneer je begint met schilderen is het belangrijk om te zorgen voor een schone werkomgeving. Dit betekent dat je alle belangrijke meubels en spullen uit de kamer haalt en dat je de grond beschermd tegen eventuele verfdruppels. Verder is het belangrijk om de muur vooraf goed schoon te maken, verf heeft namelijk een schone ondergrond nodig om goed te drogen!

2. Weet hoe je verfspullen moet gebruiken

Nadat de werkomgeving schoon en klaar is voor het schilderen is het van belang om de juiste verfspullen aan te schaffen. Lees de verpakking van de verf en de materialen door, zodat je weet hoe je alles moet gebruiken. Wanneer je een verfroller gebruikt zorg je ervoor dat er niet teveel verf opzit, om druipers te voorkomen. Bij het gebruik van een kwast is de hoeveelheid verf ook een aandachtspunt.

3. Gebruik de juiste verf

Voordat de verf op de muur zit, moet je checken of je de juiste verf hebt voor de klus. In de bouwmarkt helpen ze je graag als het gaat om soorten verf en andere informatie. Wanneer je de verkeerde verf gebruikt, kan het zijn dat je onnodig werk verricht en dat zou zonde zijn, laat je dus goed informeren!

4. Huur een professional in

Wil jij jouw muur toch laten schilderen door een professional? Zodat je bezig kunt met andere klussen, terwijl de schilder de muur in een handomdraai heeft geschilderd. Bij MyGo kun je op elk moment een schilder inhuren die zo snel mogelijk op de stoep staat. Wil je graag kennismaken met MyGo? Bekijk alle mogelijkheden en zoek snel dé perfecte schilder!