badkamer

4 tips voor een succesvolle badkamerrenovatie

Na lang en consequent sparen is het eindelijk zo ver: u kunt aan de renovatie van uw badkamer beginnen. In deze kamer gaat u binnenkort helemaal tot rust komen. Een goede akoestiek. Sfeervol. Lekker knus. Om te voorkomen dat uw droom straks in duizenden stukjes uiteenspat, delen de specialisten van Spirototaal u in deze blog enkele tips. Zo weet u zeker dat uw project een groot succes wordt. Leest u met ons mee?

1. Kies een goede ventilator

De luchtvochtigheid binnen een badkamer is vaak erg hoog. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want er wordt regelmatig in deze ruimte gedoucht. Ook vindt hier bij de meeste huishoudens de was plaats. Om schimmelvorming en andere ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw badkamer van een goede badkamerventilator wordt voorzien. Het openzetten van een kiepraam is niet voldoende. Kies in plaats daarvan voor een buis-, plafond- of muurventilator.

2. Kijk naar keurmerken en certificaten

Wie naar een willekeurige bouwmarkt gaat, wordt ermee om de oren geslagen. Bijna ieder product lijkt wel te zijn voorzien van een certificaat of keurmerk. Dat is maar goed ook, want dat betekent dat ze stuk voor stuk aan hoge eisen voldoen. Voordat u een bepaald product koopt, is het verstandig om u in te lezen over de keurmerken en certificaten. Zo weet u snel welk model het best bij u past.

3. Zorg dat de ruimte waterdicht is

De badkamer is een vochtige ruimte. De materialen die u hiervoor gebruikt, zijn daartegen bestand. De rest van het huis is dat echter niet. Water kan metsel- en muurwerk namelijk snel aantasten. Het is dan ook belangrijk dat u deze ruimte goed waterdicht maakt. Water kan namelijk makkelijk door een scheurtje in een tegel of voeg weglekken. Dit kan grote gevolgen hebben. Breng daarom altijd een waterdichte laag onder de tegels aan. Zo voorkomt u waterschade.

4. Kies voor makkelijk onderhoud

Hoe makkelijk een badkamer schoon te maken is, heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Dit doet u door voor onderhoudsarme materialen te kiezen. Deze zijn minder vatbaar voor vuil, schimmels en verstoppingen. Dat maakt de periodieke, grote schoonmaak opeens een stuk makkelijker!