4 schoonmaaktips voor thuis

4 schoonmaaktips voor thuis

Waar je ook woont, je woning moet je altijd regelmatig schoonmaken. Doe je dit niet, dan zou het maar een vieze bende worden. Schoonmaken is echter iets wat bepaald niet iedereen leuk vindt om te doen. Maar omdat het toch moet gebeuren, hebben we in dit artikel een aantal handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet. Op deze manier maak je het jezelf net een beetje makkelijker!

1. Gebruik een robotstofzuiger

Stofzuigen is misschien wel het meest gedane huishoudelijke klusje. Elke week moet het weer opnieuw; het is om moedeloos van te worden. Zou het niet fijn zijn als iemand anders dit voor je kon doen? Gelukkig hebben we tegenwoordig erg goede robotstofzuigers. Terwijl jij met je voetjes omhoog op de bank zit, doet dit apparaat het harde werk voor jou. En met de modellen van tegenwoordig wordt je vloer net zo schoon als wanneer je het zelf doet!

2. Gebruik een stoomreiniger voor hardnekkig vuil

Hoe hardnekkiger het vuil, hoe lastiger het is om te verwijderen. Een krachtig apparaat als een stoomreiniger is hiervoor een uitkomst. In een stoomreiniger zit een waterreservoir met heet water. Dit water wordt door het apparaat uitgeblazen in de vorm van stoom. Door de hitte die vrijkomt verdwijnen olie, kalk, vet en andere vormen van vuil als sneeuw voor de zon. Tip: kijk voor de beste stoomreinigers op Klesto.nl.

3. Gebruik witte azijn tegen kalkaanslag

Heb je in je badkamer last van kalkaanslag? Veel mensen vinden het lastig om dit effici├źnt te verwijderen. Maar heb je het al eens geprobeerd met witte azijn? Een handige tip is om een doekje met witte azijn een kwartier op een kalkvlek te laten liggen. Hierna is het een fluitje van een cent om de vlek weg te vegen. 

4. Gebruik Maizena om je ramen streepvrij te houden

Niemand kijkt graag naar buiten door smerige ramen, dus deze moeten regelmatig schoongemaakt worden. Helaas willen er nog wel eens strepen op de ramen komen als je dit doet. Om dit te voorkomen kun je een mengsel maken van water, wat witte azijn en een theelepel Maizena. Maak je hiermee je ramen schoon, dan zullen er geen strepen achterblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *