4 redenen om te kiezen voor een houten vloer

4 redenen om te kiezen voor een houten vloer

Ben je van plan om een nieuwe vloer te kopen maar weet je nog niet welke? Tegenwoordig zijn laminaat en PVC erg populaire vloersoorten, maar wat ons betreft gaat er nog altijd niks boven een authentieke houten vloer. Dit type vloer, ook wel parketvloer genoemd, staat nog altijd bovenaan qua kwaliteit en uitstraling. In dit artikel lees je de 4 belangrijkste redenen om te kiezen voor een houten vloer.

Unieke en knusse uitstraling

Ten eerste geeft een authentieke houten vloer jouw woning een unieke uitstraling. Laminaat- en PVC vloeren zien er tegenwoordig mooi uit, maar een houten vloer is toch echt de grootste sfeermaker. Bovendien is iedere houten vloer uniek, doordat de structuur, het uiterlijk, de afwerking en de houtsoort bij iedere vloer anders is. Elke vloer heeft immers op een andere plek groeven en knoesten. Wil je dus een vloer met een echt eigen karakter, dan is een parketvloer de allerbeste keuze.

Duurzame en tijdloze vloer

Houten vloeren zijn in al die jaren nog nooit uit de mode geraakt. En dat scheelt, want als je goed op ze past gaan ze tientallen jaren mee. Is duurzaamheid belangrijk voor je, dan is een houten vloer voor jou de perfecte keuze.

Gemakkelijk in onderhoud

Toegegeven, zo onderhoudsarm als laminaat en PVC is een houten vloer niet, maar alsnog is dit vloertype gemakkelijk te onderhouden. Naast regulier onderhoud, zoals stofzuigen en dweilen, is het enige belangrijke onderhoud het schuren en lakken van de vloer. En dit hoef je maar eens in de 5 à 10 jaar te doen. Na een goede schuur- en lakbeurt ziet de vloer er weer als nieuw uit en kun je er weer jaren mee vooruit.

Geschikt voor vloerverwarming

Veel mensen denken dat vloerverwarming niet mogelijk is bij een houten vloer. Deze gedachte is inmiddels echter alweer achterhaald. Er zijn namelijk wel degelijk bepaalde houtsoorten die te combineren zijn met vloerverwarming. Zo kun je én genieten van een prachtige authentieke houten vloer én van warme voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *