3 Tips voor een geslaagde buurtbarbecue

Het einde van de zomervakantie is in zicht, tijd om eens lekker met je buren bij te kletsen over afgelopen zomer! En waar kan dat nou beter dan op een buurtbarbecue? Dit is het moment bij uitstek om eens lekker met elkaar te eten en iedereens vakantieverhalen te horen. Is er nog geen initiatief voor een buurtbarbecue in jouw straat? Neem dan de touwtjes in handen, vraag een paar buren ter versterking en organiseer samen een toffe barbecue bij jou in de straat! In deze blog geven wij je een aantal tips hoe jij dit aan kan pakken.

De datum

Het begint allemaal met een datum. Hoewel je natuurlijk nooit een datum kunt vinden waarop iedereen kan is het wel leuk om te proberen een datum te kiezen waarop zo veel mogelijk buren van de partij kunnen zijn. Weekenddagen zijn altijd een goede optie, en dan met name de vrijdag of de zaterdag. Dan kunnen jullie de volgende dag uitslapen, wel zo wenselijk als het een gezellige, lange avond is geworden. Begin op tijd met inventariseren wie er allemaal kan en verstuur dan een uitnodiging voor de gekozen datum.

De inkoop

Als je weet hoeveel mensen er komen en wanneer jullie barbecue gaat plaatsvinden kun je beginnen met het daadwerkelijke organiseren. Hoe je dit wil doen hangt er helemaal van af wat jou handig lijkt. Jullie kunnen als organisatie alles inkopen, en dan de andere buren om een bijdrage vragen. Je kunt de straat ook opdelen in “kookteams”, en verdelen wie wat regelt. Een paar mensen regelen brood met dipjes, anderen gaan voor de salades en weer anderen regelen het vlees en vleesvervangers. Drank kan iedereen bijvoorbeeld zelf meenemen, of pak groot uit en huur een mobiele tap of cocktailbar. Het is maar net wat jullie willen.

De partytent

Je zult het net zien, na weken mooi weer is het uitgerekend op de dag van jullie barbecue bewolkt, koud en winderig… Helaas heb je het weer niet in de hand in Nederland. Maar je kan je er wel op kleden of voorbereiden. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een partytent gedacht? Dit kan een hele handige oplossing zijn bij een beetje (miezer)regen! Zo zitten jij en je buren lekker droog en kun je ook buiten genieten als het niet al te zonnig is. Kies een formaat partytent afgestemd op met hoeveel mensen jullie gaan barbecueën. Je kunt online heel makkelijk een partytent bij jou in de buurt huren, zoek bijvoorbeeld op partytent huren eindhoven als je in Brabant woont. Dat scheelt weer met het ophalen en brengen.